Om mig

Hvad indspirerer mig

Jeg er inspireret af naturen, som jeg fortolker i en ekspressionistisk flot farvesymfoni med stor dynamik.

Jeg er betaget af naturens kraft og styrke.

Hvis en gren knækker – dukker nye skud frem, og det kan vi bestemt også bruge i vores livsfilosofi.

Jeg er også betaget af engle. Jeg tror der bor en lille engel i alle vore hjerter, og hvis vi tør vise den frem, kan vi give hinanden den kærlighed og omsorg, som er så vigtig for vores livskvalitet.

Bøger og kunstkort

Det er med stor glæde jeg kan offentliggøre, at Forlaget Historia www.historia.dk har valgt at udgive alle mine 3 kunstbøger samt kunstkort, hvorefter de i 2018 kan købes hos de forskellige boghandlere. Hvis ikke de har dem, kan de skaffe dem hjem.

Faste udstillingssteder i:

Mit eget Atelier “Underground”, Risskov
Midtjyllands Kunstcenter, Bryrup
Galleri Lyrum, Århus

Udstillinger i div. Kunstforeninger og Gallerier:

Galleri Korsbjerg, Middelfart
Kunstgården, Skovby, Fyn
Danske Bank, Århus
CSC, Risskov
Hørning og Kolding Rådhus
Nordea, Århus
Told & Skat, Århus
Art Expo, Århus
Og mange flere.

I september 2015 havde jeg den store ære at udstille på Agora Gallery i New York. Se mere her.

Jeg er også omtalt i det prestigefyldte magasin ARTisSpectrum. Her kan du se andre artikler med mig.

Jeg har desuden flere spændende udsmykningsopgaver bag mig.

Hvordan arbejder jeg

Mindst to gange om året tager jeg på arbejds- og inspirationsrejser, enten til Færøerne, Møn eller Skagen – ja, hvor der end er skønt og ikke mindst stilhed. Så fordyber jeg mig totalt i maleriets verden, og elsker at tage imod alt det der findes inde i mig, og udtrykke det i malerier, jeg selv sommetider er målløs over.

Uddannelse:

Mange års kurser på Århus Kunstakademi.
Mange års kurser hos kunstmaler Eduardo Soza og den færøske kunstmaler Kári Svensson.
Kurser i tegning og akvarel hos arkitekt Jonna Schiønning

Donationer til gode formål:

Jeg har doneret flere malerier til gode formål, fx Team Rynkeby, som samler penge ind til Børnecancerfonden. Her har jeg doneret malerierne Solskin kan man altid 1 og Solskin kan man altid 2. Læs mere om det i artiklen til højre.

I august 2016 donerede jeg to smukke malerier til Fødeafdelingen på Skejby Universitetshospital: Livets vej og Kærlighedens træ.

A Tribute to Art – Af Journalist studerende Johnny Minor

Yrsa Dunvad interview fra Kunst for Alle – Ridehuset 2012

Kirsten-Marie Hedeland inviterer hver uge en kunstner i studiet til en snak om deres inspiration, teknik og fremtidsplaner. Denne gang havde jeg fornøjelsen af at være hendes gæst.

Hjemme hos på DK4

DK4 har besøgt mig en hel dag og lave optagelser både i mit atelier samt ude i min nye vogn. Udsendelsen hedder “Hjemme hos” og varer en halv time og sendes på DK4.

Yrsa Dunvad, billedkunstneren der fortolker kærligheden til livet, til mennesker og til naturen, med kraftige ekspressionistiske penselstrøg. Hun fortæller her sin historie – om et liv der har været fyldt med både sol og sten på vejen.

Hun har altid gerne villet male, men Yrsa er fra den generation, hvor faderen sagde ”Det kan du godt glemme, det kan man ikke leve af.” Så det blev til en butiks uddannelse og senere til forsikringsjurist.

Men en dag måtte Yrsa skifte stilletter ud med træsko – hendes mand blev syg. Hun måtte træde til i mandens virksomhed og derved mistede hun sin identitet. Den undertrykte drøm om at male, blev langsomt hendes redning. I dag er Yrsa Dunvad en anerkendt billedkunstner og forfatter. Hun skriver nemlig også bøger om sit liv, tanker og visdomsord.

Se de første par minutter af udsendelsen her:

Art Academy møder Yrsa Dunvad

Art Academy mødte kunstner Yrsa Dunvad på Midtjyllands kunstcenter. Og det kan man jo kun blive glad og meget inspireret af.